Casa 1603

Casa 1603

Architecte
Nordest Arquitectura
Lieu
Begur, Girona, Catalunya, España | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Maisons privées
Filippo Poli

Casa 1603

Nordest Arquitectura en tant que Architectes.

The House 1603 is a town home, with a structure of stone bearing walls and traditional elements typical of the Baix Empordà area. It is located in the heart of the small town of Begur, characterized by its mountainous landscape and its rocky beaches.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli

The project was born from the need to connect the different levels of the house, enhance the relationship of the kitchen with its immediate exterior spaces - making it the heart of the house - and finally, expand the house with a new living room and a room connected with the nice views of the landscape.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli

On the ground floor, we find the main living spaces. The different spaces that make them up, follow a logic of aggregation, that articulates them one after the other, without corridors, so that a concatenation of spaces is generated that allows visuals to cross and discover the different rooms as we move forward.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli

The first floor is formed by the sleeping area together with a multipurpose space that functions as a connector as well as a living room. We also find three insuite bedrooms, two in the renovated part of the house, and the last one in the new extension.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli

The materialisation of the project, is thought to understand what exists from the beginning in the original building from the new parts, so that the different stages that the building has experienced can be understood.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli

To solve the connectivity between levels, a concrete body arises from the interior of the house, expressing itself as a cut-out volume that acts as a staircase. Understood as a massive element, it dialogues with the heavy character of the original building. The facade facing the garden, on the other hand, is resolved with a traditional reinterpretation of the curtain wall that acts as an interstitial void between the old and the new. Respecting the materials of the original house and adding new elements that enhance its essence, allows us to maintain the character that defines it.

photo_credit Filippo Poli
Filippo Poli
Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsLouis Poulsen
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News