Casa 115

Casa 115

Architecte
Miquel Lacomba Arquitecte
Lieu
La Font 115, Pollença, Spain | View Map
Année du projet
2009
Catégorie
Maisons privées
© MAURICIO FUERTES

Casa 115

Miquel Lacomba Arquitecte en tant que Architectes.

In a unique location, overlooking the valley that frames the bay of Sant Vicenç, the project must solve the difficulty of the existing topography. The problems posed by the land are solved by stone walls containing land which provide a platform for the housing. The idea of journey as architectural experience, almost cinematographic, generates a sequence of spaces, finding a range of area that link the interior with the exterior in an intense way, involving the rocky surroundings and panoramic views. The living area and kitchen and dining room are connected by a porch and sliding door that create a flexible space between these areas.


The first floor area houses the bedrooms looking onto views and minimizing its relationship to the public space with a smaller opening. Cross ventilation, passive solar energy collection, and a roof cover designed with a floating floor (that prevents overheating in summer), are solutions that have been taken into account for a proper bioclimatic operation.

Crédits de projet
Gestionnaires de projets
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News