Capuccino Flat

Capuccino Flat

Architecte
Insayn Design Society
Lieu
El Raval, Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Appartements

Maisons privées
Marc Nogue 20cm Studio
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Lighting, tables, chair, sinkIKEA
BESSLINGEN
LISABO
VITTSJÖ
ODGER
GLADOM
BÄVE
NYMÅNE
FabricantsIKEA
Nymåne
MirrorCasa
RONDA
TapsPaini
Grifo lavabo empotrado PAINI Sorrento negro
Wall tilesMatter Barcelona

Fiche technique du produit
Lighting, tables, chair, sink
NYMÅNE, BÄVE, GLADOM, ODGER, VITTSJÖ, LISABO, BESSLINGEN by IKEA
Fabricants
Nymåne by IKEA
Mirror
RONDA by Casa
Taps
Grifo lavabo empotrado PAINI Sorrento negro by Paini
Wall tiles

Capuccino Flat

Insayn Design Society en tant que Architectes.

The Capuccino Apartment was designed by the Studio Insayn Design Society based into the concepts of highlighting into the flat the maximum exposure to daylight and give perspectives to promote the open concept within the same space and create amplitud.

 

This project was created for a young and very cool client, eager to have her first apartment adapted to her needs and designed according to her personality discovered after some meetings together and filled questionnaires.

 

First information received about the client before starting this project revealed clearly the personality the apartment needed to show. She loves Thailand and being relaxed, the city, she would choose salted passion fruit ice cream rather than chocolate, she said the less is more, and that she prefers going to the beach than going to the mountain, Yellow than gold, and lineal things.

 

This old and typical Barcelona flat located in the Raval at the 3rd floor of an old building, had a very limited distribution with 3 small bedrooms, one kitchen, a living room that was just in the entrance, and one bathroom which you had to pass by one of the rooms to reach it. The client's main requirement was to have as much as possible of natural light during the day and keep the old ceramic typical floor of Spain she felt in love with.

 

In order to reflect and transmit everything the client was looking for and needs, we started with a basic concept where we tried to create amplitude and perspective within the whole space. On the one hand, the amplitude to generate open and unified spaces, and on the other hand, perspective to have a complete visualization of the space from any point of the project.

 

Geometry and colors are some of the main characters of this project and the essence of Insayn Design Society. Creating contrasts, playing with colors, incorporating geometry corresponding to each space in the place was very fun to design for this flat. We wanted to create an atmosphere where infinite colors meet the endless geometry.

 

Each space of this project has its own personality, fills up with Insayn energy and reflects the youth in the space.


As in every project, there are some Insayn DIY elements that we always like to incorporate.

Featured Projects
Latest Products
News