Canodròm - Creative Research Park

Canodròm - Creative Research Park

Concepteur
deardesign studio
Lieu
Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Installations de recherche
Histoires par
deardesign studio

CAPDELL
Aitor Estévez Olaizola
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsCAPDELL
FabricantsMarset
FabricantsSancal
Fabricantse15
FabricantsEnea
FabricantsEstiluz

Fiche technique du produit
Fabricants
Fabricants
by Marset
Fabricants
by Sancal
Fabricants
by e15
Fabricants
by Enea
Fabricants
by Estiluz

Canodròm - Creative Research Park

deardesign studio en tant que Concepteurs.

The new Creative Research Park of Barcelona is located in the Canòdrom, an emblematic rationalist building designed by the Catalan architect Antoni Bonet i Castellana in 1961, that used to work as a greyhound track.


After the building refurbishment in 2016, Dear Design Studio won the competition for the building's interior design, and also proposed the corporate identity and signage design, to give the project greater coherence. The challenge was to adapt the facilities of the former greyhound stadium to its new function as a flexible and dynamic space for startups and technology companies in the creative and cultural industries. At the same time, Dear Design proposed to stimulate the neighbourhood by including technological interventions that reflect the processes developed in the building.


The interior design project seeks to develop the flexibility and dynamism of the different spaces, preserving traces of the building's history. The central idea is to respect and honour Bonet´s minimal architecture and through a discreet and careful intervention. Dear Design responds to the need of a “hub” office that encourages interaction among its users and promotes the current ways of working: flexibility and adaptation of the spaces that allow the mobility of the user.


Dear Design also intervened in the visual identity of the project, which features concepts of speed, movement, progress and technology, which graphically results in the irregular decomposition of the typography into vertical lines of different thicknesses and separated by diverse distances.


Warm materials like wood and wwcb acoustic panels were used to contrast with the preexisting steel structure and concrete floors and to create comfortable and pleasant space.


The furniture used in the intervention is a clear nod to the architect Bonet.


The suspension and foot lamps, designed by Dear Design, combine two original structures of the BKF chair, an original design of Antoni Bonet, with a flexible fabric skin. The pre-existing colours of the original building, yellow mustard and light blue, are recovered in the table lamps, designed by Dear Design, in the metallic structures of the tables, as well as in the vinyls of the facade that protect the offices from the sun.

Capdell

CAPDELL en tant que Fabricants.

Capdell was born from the tradition of working with natural wood. Imagining it, sculpting it…

More than 50 years compromised with design culture. Committed to transform this fine material in an inspiration. To create comfortable, functional and timeless products.


Their designs are conceive to maximize the adaptability to any interior o exterior space, thanks to the multiple combination of materials, tones and textures.


As a reference in design and to become leathers of the market, Capdell believe strongly in design as element of union within persons and the ambient, counting with a professional and qualified team with global perspective.


Tradition and international presence are the result of the compromise, integrity and service vocation of every single person who compose Capdell.


Featured Projects
Latest Products
News