Bureau, 90 Fetter Lane

Bureau, 90 Fetter Lane

Architecte
John Robertson Architects
Lieu
London EC4Y 8AX, UK | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Bureaux
Matt Livey
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
GRC Banding – Colour Off WhiteRieder Sales GmbH
Steps and Part Wall in ReceptionBianco Carrara marble
Lift Fronts Metal Lining - COD:G1 Delabre Natural Black Iron,Brass Fins and Lift Fronts - Delabre BrassDe Castelli
Decking - TerrafinaKinley
Facade Cladding – Terrart GroveNBK Architectural Terracotta
CAT-A Ceiling - 330 System with large Perforated TilesSAS

Fiche technique du produit
GRC Banding – Colour Off White
Steps and Part Wall in Reception
Lift Fronts Metal Lining - COD:G1 Delabre Natural Black Iron,Brass Fins and Lift Fronts - Delabre Brass
Decking - Terrafina
by Kinley
Facade Cladding – Terrart Grove
CAT-A Ceiling - 330 System with large Perforated Tiles
by SAS

Bureau, 90 Fetter Lane

John Robertson Architects en tant que Architectes.

John Robertson Architects (JRA) has completed a major redevelopment project for Evans Randall Investors at Bureau, 90 Fetter Lane. Located at the junction of Fetter Lane and Norwich Street in the City of London, the original 1980s building has been stripped back to its concrete frame to create a spacious, contemporary office that places user experience and wellbeing at its heart.


Re-clad with a refined, rectilinear façade, the building’s original 64,000 sq ft footprint has been extended with new levels seven and eight, raising the lettable area to 76,000 sq ft and creating a stunning duplex penthouse connected by a feature stair.


To create a more active street presence, JRA has opened up the building’s entrance with a double height reception area that features informal seating and a lounge for casual meetings. The space is finished with elegant, burnished metal cladding, polished concrete flooring and marble for the feature staircase. The space also features bespoke installation artwork from Paul Cocksedge, which spans the height of the atrium.


To facilitate visitor circulation through the building, JRA has designed a barrier-free reception that uses hi-tech facial recognition cameras to quickly and easily identify tenants and guests. At basement level, integrated charging facilities, key free lockers and Sonos sound systems allow for a technologically-enhanced environment that supports staff wellbeing.


With a cycling storage capacity of 130, a maintenance station, 13 shower cubicles and a drying room, the amenities for cyclists further indicate JRA’s commitment to making a positive impact on the environment and employee wellbeing by encouraging sustainable commutes. Other tenant amenities include three large outdoor terraces with sustainably-sourced timber decking to provide the opportunity for functions and events.


Bureau has been awarded a BREEAM ‘Excellent’ rating and all office floors are WELL Standard ready, while new full-height glazing allows the flexible, open plan floors to be flooded with natural light.


Reusing of the original building at 90 Fetter Lane was another component in JRA’s approach to sustainability, utilising JRA’s long-standing experience in the design of new-build and refurbished Central London workspaces – particularly in constrained locations.


Although the building will be tenanted by multiple occupiers, the top four floors have been let to AB InBev – the multinational drinks company behind Budweiser, Corona and Stella Artois – to form its new UK headquarters.


Material Used:

1. NBK – Facade Cladding – Terrart Grove

2. Taylor Maxwell – Facade Cladding – Corium Brick Slips with Dark Grey Grout

3. Rieder – GRC Banding – Colour Off White

4. Kinley – Decking - Terrafina

5. Spanwall – Aluminium Grey Spanwall – Aluminium Rainscreen

6. Lazenby – Concrete Floor – Poured Polished Concrete

7. Decastelli – Lift Fronts Metal Lining - COD:G1 Delabre Natural Black Iron

8. Decastelli - Brass Fins and Lift Fronts - Delabre Brass

9. SAS – CAT-A Ceiling - 330 System with large Perforated Tiles.

10. Bianco Carrara C Marble – Steps and Part Wall in Reception

Featured Projects
Latest Products
News