Buiksloterweg Amsterdam

Buiksloterweg Amsterdam

Architecte
lab03
Lieu
Amsterdam, Netherlands | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Maisons privées
Phenster – Mark Kuipers

Buiksloterweg Amsterdam

studio RIANKNOP en tant que Architectes d'intérieur.

This lot on the Buiksloterweg in Amsterdam is unique. Studio RIANKNOP also thought about the façade, created the layout and designed the entire interior. Due to this approach the interior is seamlessly connected to the exterior. Entirely in the waterland style, the façade is covered with wood.

photo_credit Phenster – Mark Kuipers
Phenster – Mark Kuipers

 

The black wood emphasizes the graphic interplay of lines of the façade. While the façade of the house is mainly closed and the slatted structure only allows light to pass through at some places, the rear is left open as much as possible. On hot days the small garden is an extension of the living room; the entire ground floor can be opened by means of a square-angled sliding front.

photo_credit Phenster – Mark Kuipers
Phenster – Mark Kuipers

 

The house has become a contemporary variant of a traditional architectural style. We aimed to connect the various living areas inside the house. The ground floor has a connection with the 1st floor by means of a large vide and an eye-catching staircase. On this floor is an additional living room with DJbooth, a library and a movie corner. Connections are created by means of an open kitchen cabinet that cuts through the floor and ends in a bookcase.

photo_credit Phenster – Mark Kuipers
Phenster – Mark Kuipers

 

The ceiling of floor 1 is lined with original Brooklyn tins and is visible from many angles. On the ground floor a lot of attention has been paid to the extraordinary kitchen-living room. This kitchen is the supporting element for the stairs and the open cabinet. The floor, made out of coloured concrete, continues in the garden and makes the garden even more part of the kitchen. The fireplace is plastered with concrete and gives the element a sturdy whiff. The study can be combined with the kitchenarea by opening big oak sliding doors.

photo_credit Phenster – Mark Kuipers
Phenster – Mark Kuipers

 

But it can also be a separated place to give the residents their private area. Not visible on the images are the three childrooms on the second floor and the roofterrace above that floor. These rooms are a world by themselves. Every room has its own specific measuremade piece of furniture to sleep, work, climb, play and store. Designed with the individual wishes of the children in mind. The roofterrace has an overwhelming view over Amsterdam Noord, the IJmeer and the waters around the house.

photo_credit Phenster – Mark Kuipers
Phenster – Mark Kuipers

Material Used:

1. Cladding- Black stained wood

2. Floors- power floated concrete on color and wooden floor, oiled oak, supplier OAKbouw

3. Indoor lighting- Modular

4. Interior furniture- Woodwork Interior construction

Crédits de projet
Architectes d'intérieur
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsModular Lighting Instruments
FabricantsFoscarini
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News