Brock Library

dpai architecture inc en tant que Architectes d'intérieur.

Dpai was asked to renovate an existing reading space and respond to the current demands and expectations of faculty and students, while reflecting the changing layout of learning spaces. A central curvilinear partial-height partition was proposed to provide three meeting rooms for small to medium study groups and video conferences, while retaining light and vision through the space with generous glazed panels. Access to natural light is a precious commodity in the modernist tower and priority was given to the open-study and small collaborative study groupings. The previously non-descript study room, a bonus space created as the physical volumes of the library, decreased and stacks were removed. It was given texture and a layer of new materials. A portion of the concrete ceiling was exposed, with the added benefit of increasing the height and volume of the study space.

Featured Projects
Latest Products
News