Blue Bell Barn

Blue Bell Barn

Architecte
Voith & Mactavish Architects LLP
Lieu
Blue Bell, Pennsylvania, USA | View Map
Année du projet
2012
Catégorie
Maisons privées
Jeffrey Totaro

Blue Bell Barn

Voith & Mactavish Architects LLP en tant que Architectes.

VMA Renovates Historic Barn into Family Home
Voith & Mactavish Architects converts an early 19th-century bank barn into a house for a Blue Bell family. 

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

The barn, which sits adjacent to the farmhouse the clients had lived in for 25 years, was initially planned as an entertaining space and guesthouse. However, they were convinced to think beyond their original plans and turn it into their primary residence.

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

“If you’re going to go through all of that trouble, you’re going to want to live there,” says Daniela Holt Voith, VMA founding partner and director of design.

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

VMA’s design strategy allowed the existing historic structure to lead the way. The barn’s original timber framing was left in place, giving the house a rigorous tripartite plan. VMA preserved the barn’s stone walls and glazed the wood-clad walls. Insulation was added on the exterior to allow the historic barn finishes to remain in the interior.

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

To promote upward openness, the barn structure was selectively removed and reinforced to incorporate a new upper floor on the two outer bays. Two bridges connect the two sides of the inserted second floor, which houses the main suite, a bedroom, and an office. A multi-story window wall in the dining room overlooks the upper level porch and garden. The ground floor was excavated to provide adequate height for a guest room and a family room. 

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

The barn’s paddock was converted into a garden. A flagstone terrace under the porch features a heated spa, with an outdoor fireplace built into the paddock wall. Terraced pathways and a new meadow-inspired garden lead to the newly constructed space.

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro

The conversion was led by Daniela Holt Voith, in partnership with landscape designer Victoria Steiger.

photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro
photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro
photo_credit Jeffrey Totaro
Jeffrey Totaro
Caption
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News