Beach House @ Edwards Point

Beach House @ Edwards Point

Architecte
studio101 architects
Lieu
Edwards Point, Australia
Année du projet
2008
Catégorie
Logement

Maisons privées

Beach House @ Edwards Point

studio101 architects en tant que Architectes.

The ‘Beach House @ Edwards Point’ incorporates an extension and renovation to an existing single storey holiday home. Located within the significant wet lands of Edwards Point and adjacent to Swan Bay on the Bellarine Peninsula, the design concept reflects the owner’s requirements of a sustainable, sensitive and delicate fusion of form and materials that would also nestle into the treed coastal environment.


The completed project grasps the opportunity to sustainably re-use, re-cycle, re-work and re-habitate the existing holiday home, maintaining the sentimentality of the existing form and materials, whilst providing a playful and exciting adaptation of the new programmatic requirements of a growing family. The design concept involved re-working the ground floor planning, peeling back the existing roof and sensitively grafting and floating a new timber clad upper level with infill glazing incorporated to the North and South for a sense of lightness, views and transparency.


Internally, a new central storage spine horizontally separates and delineates the living zone from the bedrooms. The new timber lined wet area pod vertically links the upper and lower floors forming a new mezzanine parents retreat while also creating a thermal chimney effect syphoning out the rising hot air in summer.

Featured Projects
Latest Products
News