Barrenechea house extension

Barrenechea house extension

Architecte
Cafeína Design
Lieu
Santa Cruz de la Sierra, Bolivia | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Piscines

Logement

Barrenechea Social Lounge

Cafeína Design en tant que Architectes.

Social Lounge is a pleasure centered extension of an existing residence in Santa Cruz de La Sierra Bolivia, where the idea of a contemporary paradise is evoked as an unusual discovery. The architecture is not only peculiar, but also it nourishes the imagination, and provides a space suitable for relaxation and socialization.

Caption

Located at the backyard of an existing family residence, the project provides a ludic and social program that includes a swimming pool, BBQ area for guests, a sauna, a studio, and a guest room.

Caption

The design premises were to first respect the existing trees, second the position of the pool aims to create an intimate social spot at the back of the building, third a raised platform gives the appearance of a floating structure while the sculptural columns mimic and frame the existing trees, and finally, the upper level serves as an observation deck, providing views to the surrounding trees of the adjacent natural reserve.

Caption

The predominant use of raw clay bricks and their different arrangements, originates from an intention to reappropriate and reinterpret one of the most traditional construction materials in the Santa Cruz area.

Caption

 

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News