Banc Sabadell Welcome Hub

Banc Sabadell Welcome Hub

Architecte
Mateo Arquitectura
Lieu
Avinguda Diagonal, 456, Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Banques

Bureaux
Adrià Goula

Banc Sabadell Welcome Hub

Mateo Arquitectura en tant que Architectes.

This space is articulated in three floors: the central area, access and image from the outside; the lower floor, a collective gathering place; and the upper floor, a more private work and meeting area.

Caption

The first floor is marked by the desire to build the deep perspective from the street to the interior, based on a sequence of interconnected but diverse spaces: the entrance, initial place; control and access to the other floors, then informal work area and finally more private spaces, all of them adding upin the perspective from the outside.

Caption

From here, going down, we would arrive at a large hall for collective events. The interventions of the artist Alberto Peral accompany us here. Going up, the private work area and the personal meeting with the client. The elevated but close view over Diagonal Avenue is the central argument of the scene in the more public spaces.
The project is handled from abstraction, with some more expressionist movements: the cladding of the pillars on the first floor that twist to facilitate the privacy of the adjoining work tables, the inclination of the roof that generates a false perspective towards the back, etc.

Caption

At night, a moving image of the globe is projected on the entrance walls, a reference to the international character of this space. 

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News