BAGH, Juhu
PHX India

BAGH, Juhu

Darshali Golani | Parnavi Mendon en tant que Interior Architect.

Project Brief :

The project is a showroom for retail ethnic clothing brand called BAGH - by Seasons Vadodara, located in Juhu, Mumbai, designed by Darshali Golani and Parnavi Mendon. Here's a brief of the design and the space.

Nestled in a bustling city of Mumbai, Bagh India by Seasons Vadodara showcases the diversity of Indian heritage. The raw and earthy shell with accents of traditional elements create a perfect canvas for the vivid colors of textiles. The façade which holds the mannequin display is captivated by the Red Ajrakh printed blinds, which stands in contrast to the muted interior spaces, put along with the indigo blue branding.

The flooring chosen for this space is of yellow kota cultivating the theme of the store with a mirror polish that reflects a smooth light enhancing the tone of the space.  The store embraces a long length of curved façade which has been emphasized with a variation in pattern, using smaller diagonal pieces of yellow kota stone, to create a visual distinction between the window display and the interior display.

As one enters the store through a narrow lift lobby, an open central display area is used to showcase the latest collection of the store and entices the user to take a stroll through the space. The charcoal grey exposed ceiling is an attempt to embrace the rawness of the space striking a contrast with the earthy interior elements.

 

What were the key challenges?

The key challenges faced during this project was its curved façade and its effects on the circulation, moreover being situated on the second floor the façade of the store had to be visually appealing and very eye catching to entice users to visit the store.Another aspect would be tight timeline to complete the project amidst the pandemic.

 

What materials did you choose and why?

The material palette of this space is a combination of raw and earthy elements, which consists of a open ceiling painted in charcoal grey that holds the black track lights which is in contrast with the polished yellow kota stone flooring, thereby striking a visual balance. 

 

The existing display racks and the loose furniture, that were reused from the earlier store, exhibit a sense of traditionality with its walnut finish and intricate carved motifs adding warmth to the space. Punches of indigo blue are thrown into the façade branding which is continued in the interior upholstery thereby complementing the Red Ajrakh blinds.

 

The flooring chosen for this space is of yellow kota cultivating the theme of the store with a mirror polish that reflects a smooth light enhancing the tone of the space.  The store embraces a long length of curved facade which has been emphasized with a variation in pattern, using smaller diagonal pieces of yellow kota stone, to create a visual distinction between the window display and the interior display.

 

The facade which holds the mannequin display is captivated by the Red Ajrakh printed blinds, and stands in contrast to the muted interior spaces, in combination with the indigo blue branding.

 

Material Used:

1. Flooring- Yellow Kota Stone

2. Interior lighting- Industrial Track Lights

3. Blinds- Red Ajrakh Fabric

4. Ceiling- Raw ceiling painted in grey

5. Window Branding - Bison board painted in Indigo blue, suspended with metal rods

 

 

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News