Avila Warehouse Conversion

Avila Warehouse Conversion

Architecte
Allaround Lab
Lieu
Carrer d'Àvila, Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2022
Catégorie
Bureaux
José Hevia

Avila Warehouse Conversion

Allaround Lab en tant que Architectes.

Ávila is a project that reinterprets what was originally an open-plan warehouse located in the Poble Nou neighborhood of Barcelona to turn it into a 120m2 multifunctional and habitable space. The proposal aims to carry out this transformation using what we call "the minimum means to inhabit a place", namely, storage, humid spaces and circulations, considering the entire free volume and not just its surface.

photo_credit José Hevia
José Hevia

From the arrangement of different construction pieces that articulate the different environments, and with the minimum necessary partitions, we work and project the void as the main element of the proposal.

photo_credit José Hevia
José Hevia

Likewise, the distributor on the upper floor is proposed as a diagonal, square-shaped void that, despite the simplicity of the whole, allows cross visuals between all the rooms, including the one on the rear façade from the staircase.

photo_credit José Hevia
José Hevia

With the use of continuous materials and light colors, the aim is to obtain a bright, neutral and warm place at the same time, making use of the furniture and integrating it from the beginning of the project.

photo_credit José Hevia
José Hevia

The proposal values the space thanks to its simplicity, the different textures of the materials and the light, leaving aside any excess or ornament and focusing on satisfying the needs of its inhabitants.

Featured Projects
Latest Products
News