Aspen Residence

Aspen Residence

Architecte
Aidlin Darling Design
Lieu
Aspen, United States
Catégorie
Maisons privées
Adam Rouse
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Tile FloorsMosa
Exterior Aluminum Swing & Sliding DoorsSCHÜCO
Bathroom fittings (faucetsVOLA
Decorative lightingBEGA
decorative lightingFlos
Kitchen fixtures (sinksFranke Home Solutions

Fiche technique du produit
Tile Floors
by Mosa
Exterior Aluminum Swing & Sliding Doors
by SCHÜCO
Bathroom fittings (faucets
by VOLA
Decorative lighting
by BEGA
decorative lighting
by Flos
Kitchen fixtures (sinks

Aspen Residence

Aidlin Darling Design en tant que Architectes.

Anchored on the steep slopes of Red Mountain with panoramic views, this project is unique in the sense that it offers a new prototype for speculative real estate in Aspen Colorado. The site, while surrounded by much larger awkwardly situated homes, affords stunning views over Aspen to the west and virtually undeveloped views to the south. The client, a developer with an earnest desire to change the real estate paradigm in Aspen, desired a more sustainable, site sensitive, and modern alternative to the usual developments. The design challenges conventional notions of interior and exterior, absorbing the surrounding landscape. Long stone walls anchor space into the hillside, creating "rooms" both inside and outside, negotiating desirable and undesirable views on the severely constrained site. A panoramic view to the west is enhanced by a vast reflecting pool/roof which eclipses one’s view of nearby homes, giving a sense of having the mountain to one’s self. Arriving on the upper level, one enters a two-story mezzanine gallery and is greeted with spectacular views. Adjacent to the gallery is an aspen studded courtyard, which acts as an extension of the indoor spaces below. The home’s north south axis affords maximum view and privacy, while taking maximum advantage of the sun. In addition to solar photovoltaic power, the homes configuration takes advantage of passive solar heat. Through restraint and the use of local materials, the design offers a more sensitive alternative for future development in Aspen.


Featured Projects
Latest Products
News