Artisan house

Artisan house

Architecte
MOCO
Lieu
Bangkok, Thailand | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Galeries d'art

Maisons privées
Supee Juntranggur

Artisan house

MOCO en tant que Architectes.

The Artisan House is an extension to an existing one-story house which intended to be a private gallery for owner art collection and addition space for family activities. The location of this house is part of the gated community that made of multiple large house next to each other. The existing house is one of the two habitation in the same plot which they lived together with their parent.

photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur
photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur

The owner does not have the intention of making an annex look alike an existing house, but rather want something that state different while still maintain their privacy from the surrounding. With the obsession with art, the owner engaged architect to create something that reflect upon those term.

photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur
photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur

Therefore, due to the limited space and requirement, the house have to be three-story with two huge facades facing in two directions. The Southeast façade facing to their parent house which we mostly made of solid wall for privacy. On the other hand, The Northwest façade is open as much as possible to an existing courtyard in the middle of the house.

photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur
photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur

The brick, a local material that made to be use as a fundamental element in a masonry construction yet each block is different due to the production process, is perfect for the role of decorating the wall like a color on a canvas. With different brick patterns, various circle openings, and brass trim, the wall becomes the big canvas that had been filled with art statement. This wall will constantly change as material degenerated through time.

photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur
photo_credit Supee Juntranggur
Supee Juntranggur

The first floor of an annex serves as a gallery exhibiting owner’s art collections connecting to an existing living room with indoor bridge. Decorating wall, and ceiling with wood batten for a gallery interior creates a backdrop for art works collected to be displayed while still given space a sense of coziness. The second floor uses as two children bedrooms each with private bathrooms linking to an existing house roof top which will later be used as playground. The third floor uses as fitness with large opening through the two-layer façade making it airy, and comfortable.

Caption
Caption
Caption

Team:
SSK engineering consultant
Aeon elen generation

 

Material Used:
1. Facade cladding: Brick, APK Brick
2. Flooring: Wood
3. Doors: Wood
4. Windows: Aluminium, Alloy solution asia

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
WindowsAlloy Solutions Asia Ltd.
Fiche technique du produit
Featured Projects
Latest Products
News