Apartment Sombrería

Apartment Sombrería

Architecte
BABELstudio
Lieu
Bilbao, Spain | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Appartements
Biderbost Photo

Apartment Sombrería

BABELstudio en tant que Architectes.

The interior renovation project for Sombrerería is located in one of the most emblematic streets of the Old Quarter of Bilbao. Due to its corner position, the interiors have the advantage of having large window openings that provide abundant light and views of the neighbourhood streets.

The main idea of ​​the project has been to enhance the amplitude of the spaces through the union of the various original rooms of the apartment. In this way, it is intended to create new perspectives between the different uses that, although they are delimited by light closures, always allow the visual connection between them.

The design of the wood and glass closure that separates the kitchen from the living room is designed following this concept. This piece made of oak plywood profiles and glass surfaces is divided into three different sections. The central bay serves as a window between living room and kitchen and storage at the same time. The sides, which serve as a passage to the kitchen, integrate the original French doors of the House.

The elements that have been used in the reform of the house, combine original pieces of the property with new materials which due to their simple and neutral lines, enhance the character of the existing old elements.

 

Material Used:
1. Flooring: Wooden flooring by Irastorza
2. Doors: Original doors refurbished
3. Windows: Wooden frames by Irastorza
4. Interior furniture: ProyectoVeta, CH24 Wishbone Chair by Carl Hansen & Son

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Chair Carl Hansen & Søn
Fiche technique du produit
Chair
CH24 | WISHBONE CHAIR by Carl Hansen & Søn
Featured Projects
Latest Products
News