Apartment FH
Mauricio Salas
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FurnitureNardi
FurnitureBLU DOT
Turn stool
LightingBandido Studio
FURNITUREHYGGO
FurnitureVannor

Fiche technique du produit
Furniture
Net, Rio by Nardi
Furniture
Turn stool by BLU DOT
Lighting
FURNITURE
by HYGGO
Furniture
by Vannor

APARTMENT FH

PAIR en tant que Architectes.

Enjoying a unique natural environment, the FH apartment is located in a residential complex on the southeast coast of Acapulco, Mexico. Surrounded by the Pacific Ocean and the Tres Palos Lagoon, the spectacular views enrich the daily experience. Developed for a large family, the design sought to provide versatility and comfort to each user. For this reason, the intervention was planned so that all the spaces coexist directly in a semi-open plan, but can be compartmentalized depending on the degree of privacy required for each occasion.

Caption

The east wing is made up of the five rooms, which can easily become independent from the public area through a sliding panel that provides privacy and acoustic insulation. The family room, made up of a living room, dining room and bar, are directly linked to the longitudinal terrace that covers the front of the apartment. The TV room is integrated or separated, at will, from the room through another hermetic panel. In this way, each of the main activities: leisure, rest and entertainment can be carried out independently or combined. The services are located in the back, enjoying the freshness of the north and a distinguished view of the lagoon.

Caption

The intervention of this space focused on creating a sensory experience, creating an atmosphere that induces the user to calm and tranquility. The use of ideal materials and shades for a house on the beach was taken into account. The chromatic range of walls and fixed furniture focused on neutral and warm tones, contrasting with accessories and lights in black; achieving a timeless and elegant design. Textures were paramount in creating a tactile experience. A porous lambrin of travertine marble adorns the main hall, recreating the limestone textures of the natural environment. The nautical rope lambrines complement the equation, giving the furniture an identity according to its context.

Caption

The use of artificial lighting subtly and indirectly complements the spaces and adds an intention to the design, accentuating the characteristic elements of the project. The sum of all the elements, with the natural lighting of the context, the varying shades throughout the day and the listening experience of the sea, create an ineffable sense of place that prioritizes the human experience.

Caption
Caption
Caption
Caption
Crédits de projet
Architectes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Featured Projects
Latest Products
News