Apartment CC52

Apartment CC52

Architecte
paola bagna

obba arquitectura
Lieu
Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Appartements
José Hevia
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Kitchen Worktop – WhiteCosentino
Wall lampMarset
Neón de luz
Toilet sinkCeramica Catalano
Base cabinet
Floor Gress Industrial Ivory SoftFlorim Ceramiche
KitchenSantos

Fiche technique du produit
Kitchen Worktop – White
Wall lamp
Neón de luz by Marset
Toilet sink
Base cabinet by Ceramica Catalano
Floor Gress Industrial Ivory Soft
Kitchen
by Santos

Apartment CC52

paola bagna en tant que Architectes.

Apartment CC52 is located within a 1960s apartment building in the Sarrià-Sant Gervasi district in Barcelona. The apartment required a complete refurbishment, redistributing the interior space, updating the building services and fenestration.

The client wished to change the original layout, made up of a several smaller spaces with poor natural lighting, to create a more spacious and light-filled plan with ample integrated storage.

photo_credit José Hevia
José Hevia

A central storage nucleus was conceived around one of the load bearing walls in the depth of the plan. Additionally, two load-bearing walls were punctured structurally to create a looped circulation route around this central storage core. This move fulfilled the client’s wishes by creating elongated vistas from one end of the apartment to the other, redistributing daylight throughout the depth of the plan and increasing the sense of space overall.

photo_credit José Hevia
José Hevia

Full height sliding doors were chosen to allow for flexibility in the overall spatial dynamic of the apartment, and to increase the transition of daylight and continuity from one area to the next. In doing so, the client or her guests can continually configure the apartment to suit their individual spatial needs, as required. Intimacy and practical division of areas such as the bathroom / WC / kitchen / bedroom / study or guest room are made possible through these movable partitions.

photo_credit José Hevia
José Hevia

A neutral and light reflecting white based colour palette was chosen for the interior surfaces to amplify the mirroring of daylight and feeling of airiness throughout. This coupled with the sliding doors, the oak wooden flooring and artificial lighting arrangements gives the composition a balanced sense of warmth.

photo_credit José Hevia
José Hevia

Material Used:
1. Santos / Kitchen
2. Silestone / Kitchen worktop
3. Marset  / Neon de Luz wall lamp
4. Catalano / Toilet sink
5. Florim Tiles / Floor Gress Industrial Ivory Soft

Crédits de projet
Architectes
Photographes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Featured Projects
Latest Products
News