Albert Road House

Albert Road House

Architecte
Magri Williams Architects
Lieu
London, UK | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Maisons privées
Ståle Eriksen
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Bathroom paintBauwerk Colour
Bathroom sanitarywareLusso Stone
External glazingMaxlight
Ground floor and bathroom lightsOrluna
External bricksPetersen Tegl
Bathroom tilesTerrazzo Tiles

Fiche technique du produit
Bathroom paint
Bathroom sanitaryware
External glazing
Ground floor and bathroom lights
by Orluna
External bricks
Bathroom tiles

Albert Road House

Magri Williams Architects en tant que Architectes.

This project provides a full width rear extension and whole house refurbishment to a property in North London. Located within the Stroud Green Conservation Area, the sensitive nature of the context was a starting point; Magri Williams carefully explored the form and materiality to establish a soft connection between the new and existing.

photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen

The extension takes the form of two pitched blocks that are stepped to the rhythm of the original building and the angles of the roof. The step in the extension is echoed in the external landscaping and was used to define the internal spaces. A large square window frames the new garden, a pivot door creates access to the outside and an angled roof light runs the length of the extension to flood the internal kitchen and dining room with natural light. Externally, a handmade brick was used to compliment the existing building, but subtly different to announce the new.

photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen

The material palette was deliberately limited to create a minimal, but tonal and warm interior. A beige concrete floor was used to reflect the hues in the brick and oak, extending into the garden. This was complimented by a handmade oak kitchen, finished with a light white wash to bring the tones together.

photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen

An oak timber portal signifies the junction of the existing and new, angled to match the roof light rafters. The wide opening allows for long site lines through the property, allowing the clients to appreciate the changing shadows as they cast on the extension walls. The bathrooms make use of handmade tiles, with white taps and a lime-wash paint to create refined and relaxing spaces.

photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen
photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen
photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen
photo_credit Ståle Eriksen
Ståle Eriksen

Material Used :
1. The Concrete Flooring Contractors - concrete
2. Petersen Tegl - external bricks
3. Terrazzo Tiles - bathroom tiles
4. Maxlight - external glazing
5. Lusso Stone - bathroom sanitaryware
6. Bauwerk - bathroom paint
7. Cast Iron Bath Company - bathroom sink
8. Orluna - ground floor and bathroom lights

Crédits de projet
Approved Inspector
Quantity Surveyor
Planting Designer
Structural Engineer and Party Wall Surveyor
Featured Projects
Latest Products
News