Al Jazeera Network Studio

Al Jazeera Network Studio

Architecte
Veech x Veech
Lieu
Doha, Qatar
Année du projet
2016
Catégorie
Bureaux
©Hufton + Crow

Al Jazeera Network Studio

Veech x Veech en tant que Architectes.

Al Jazeera Network Studio Situated at the core of the new building, the 400m² studio features 360º panoramas throughout the studio and exterior walls. The broadcast studio design goes far beyond conventional ‘black box’ sets, making the vistas seen through the glass façade part of the newsroom’s identity. Polarization filter panels balance the natural light, while integrated LED lighting, imaging technologies, immersive graphics and Augmented Reality add high-definition digital content to the broadcasts. The architecture is responsive, reconfiguring into a range of sets with distinct programme identities. VXV created interior features that reflect the curves and asymmetry of the calligraphy used in the network’s logo, which subtly reinforce the Al Jazeera brand.

Featured Projects
Latest Products
News