Al Jazeera Arabic Newsroom

Al Jazeera Arabic Newsroom

Architecte
Veech x Veech
Lieu
Doha, Qatar
Année du projet
2016
Catégorie
Bureaux
©Hufton + Crow

Al Jazeera Arabic Newsroom

Veech x Veech en tant que Architectes.

Al Jazeera Arabic Newsroom This ground-breaking hybrid space comprises a broadcast studio and production workplace galleries that provide egress to other parts of the site. The 1,100m² studio contains three individual sets adjacent to open-plan areas with space for 100 workstations. The architecture contains 3D immersive graphics and responsive LED surfaces that reconfigure lighting levels and colour tones as new segments are broadcast. Other technologies capture contextual metadata collected during newsgathering and synchronise it with on-screen graphics and video clips integrated into the main 35m video wall installation.


These projects provide a compelling new vision for how architecture, studio design,


broadcast media and digital technologies can make production and distribution faster, responsive and more efficient.

Featured Projects
Latest Products
News