ADELFAS98

ADELFAS98

Architecte
Ruiz-Larrea & Asociados
Lieu
Calle Játiva, Madrid, Spain | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Appartements

Logement
Lucía Gorostegui
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Perfil Frequence 14.18 lacadoArcelorMittal Construction
SATE facade (Rocksate Duo Plus), Ventilated sheet metal facade (Ventirockduo), Rock wool insulation for SATE facades. RocksateDuo PlusROCKWOOL International A/S
FlooringPamesa Cerámica
LamiGlass Trans white 12 mmGuardian Glass
TileCifre Group
Danodren R20. Drainage Nodular SheetDanosa

Fiche technique du produit
Perfil Frequence 14.18 lacado
SATE facade (Rocksate Duo Plus), Ventilated sheet metal facade (Ventirockduo), Rock wool insulation for SATE facades. RocksateDuo Plus
Flooring
LamiGlass Trans white 12 mm
Tile
Danodren R20. Drainage Nodular Sheet
by Danosa

Adelfas 98

Ruiz-Larrea & Asociados en tant que Architectes.

Adelfas 98 was born, from first sketches, with the premise of complying with the highest sustainability criteria through the application of strategies that configure the passive architecture of this building.

 

The freedom emanated from the regulations to realize the establishment, bring us to analyze the plot under energy optimization criteria to define the optimal volumetry, guaranteeing the maximum number of dwellings with the right natural lighting.

 

The block is divided in two volumes, generating alignments to the largest plot´s sides, creating an inside crack of light and ensuring that all homes will be sequenced level with north-south orientation. Those sustainability strategies are based on the one hand; on the “shape factor” study of the volume just for ensure that it is the best which take advantage of the climatic conditions of the place and its relation with the environment. A continuous isolation that include the entire skin to avoid the thermal bridge and the “solar gains”, increasing with that rip in the two-pieced volume, the façade surface which receives solar radiation directly.

 

On the other hand, we realize a distinction between facades. There is a differentiation between the exterior volume skin, resolved by 10cm rock wool insolation ventilated façade, where vertical holes dominates, and the interior skin, realized with 14cm rock wool SATE system. In that solution takes precedence the horizontal-shaped holes thinking about the relation between those spaces with the green areas that enclose the building.

 

At the same time, we have decided to design a volumetry aligned to M-30 Street, improving the building presence in its surroundings, collaborating in addition to maintain the street alignment.

Crédits de projet
Featured Projects
Latest Products
News