7 Gates Lounge

7 Gates Lounge

Architecte
Shio Architect Design Office
Lieu
Ibaraki, Japan | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Bureaux
Satoshi Asakawa

7 Gates Lounge

Shio Architect Design Office en tant que Architectes.

ZOZO Co., Ltd., which operates the fashion e-commerce site ZOZOTOWN, is planning to expand its  distribution base. Our clients want for ease of use, scalability and flexibility. To ensure this, we decided to  divide our large one-room lounge into seven rooms, and install sofa seating along the walls. Sofa seating has  the advantage of being more expandable, less cluttered, and easier to organize. 

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

The lounge is about 70 meters long and has an unusual horizontal flat shape. In order to make the best use  of this, the arches between the lounges were inspired by the entrances to the Jomon ruins in Tsukuba, and the  height of the arches was determined using the ceiling heights of each lounge. The lounges are similar in shape and can be distinguished by colorful walls with the ZOZO logo, to make them distinguishable to all users. The lounge has high ceilings and is bright, making it a perfect place for staff to take a comfortable break.

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

The name "Tunnel Cave" for the break room, which includes a longh pathway with a high, durable floor and high  visibility to allow countless staff members to get to the locker rooms and the warehouse, was inspired by the  vaulted ceiling of the Wine Curve winery in Tsukuba. It is a place for staff who want to take a quiet break. If  you access each lounge from here, it can be easy to get lost due to the similar shape of the lounges. For this  reason, the color of the wall, which is also the name of the lounges, was added as a sign across the retaining  walls in the Tunnel Cave to make it easier to get around.

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa

In these lounges, working staff can relax in a space with real wood floors and plastered walls with large  windows. Our large facility houses many staff members that work together all at once, so we set up a variety  of flexible spaces to respond to their individuality, sensitivities, and ease of use needs. The lounge branded  with "ZOZOBASE" chairs, "ZOZO" shaped flooring, and walls in the color of our corporate logo makes you  unity with the ZOZO group; it is a place where you can increase your sense of solidarity among the other staff  members. 

photo_credit Satoshi Asakawa
Satoshi Asakawa
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Interior lightingDaiko Electric
Fiche technique du produit
Interior lighting
Featured Projects
Latest Products
News