2022 Golong Wormhole

Architecte
PINES ARCH
Lieu
Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Année du projet
2022
Catégorie
Expositions

2022 Golong Wormhole

PINES ARCH en tant que Architectes.

Intro:
2022: Golong Wormhole is an experimental space for events and exhibitions at the Golong Holdings headquarter building in Hangzhou, China. The space allows for flexible programming, while maintaining a consistent visual language that represents the inquisitive and transformative brand culture of Golong, a beauty and wellness conglomerate. 

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe

The wormhole:
In 2022: Golong Wormhole, there are three interdependent and interconnected gallery spaces. The wormhole, an immersive space tying all galleries together, is the focal point of the exhibition. As the only part of the exhibition space that is not rectilinear, the sinuous elements extend and undulate from the foot of the shell-like installation to the very top, blurring the traditional definitions of what constitutes a room. The space is imbued with motion and speed, possibly submerging some unseemly visitors in an uneasy sensation that challenges the known and unknown about wormholes in our galaxy. The wormhole is interpreted as a sculpture that encompasses the viewer, enhancing their awareness and provoking their senses about light, form, and scale. It invites the viewer to be suspended in a reality in which the viewer takes on the role of an intrusive explorer, actively trying to measure and to interpret. During events, the wormhole comfortably seats around 60 people on the steps. On days without events, the wormhole is a space that employees would come to contemplate and unwind. 

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe

The wormhole is constructed of a structural frame made of galvanized steel studs that are welded on-site after a deliberate layout placement is done by projecting curves onto a grid. Fiber-cement backerboard is then used to line the frame, and precast GRC panels made specifically for each curvature are installed. From a secondary steel frame bolted into the floor slab above, steel cables hang rings of molded GRC panels on the upper portion of the wormhole shell. Frosted strips of bent acrylic is then slotted in between the suspended  panels to create the translucent face panels.

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe

Galleries:
On both ends of the central wormhole, there are gallery spaces for agile programming needs. Unlike the wormhole, the galleries act as an anchor to the familiar, layering the latent and the seemingly banal. The grid present in the coffered ceiling is symbolic of a shared consciousness. It is measured and standardized, the existence of the grid is a calculated act of topography. The walls of the galleries are plastered by hand, whereas the floors are made of polished epoxy. The rotating partition in the west gallery is used to configure spatial divisions, creating changing boundaries based on programming needs and occasion. The rotating partition is equipped with electrical sockets and a hidden water inlet to function as a bar or a coffee stand during events. The gallery spaces can be subdivided by automatic glass partitions that are hidden into a pocket wall. The pocket wall is built to be a half wall, so the coffered ceiling is allowed to extend beyond. 

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe

Spacetime tunnels:
Three freestanding tunnels exist within the “in between” realms that separate the wormhole and the galleries, hovering slightly above ground. The tunnels act like conveyor belts, linearly transporting those who travel through it. It is as though one’s freewill is temporarily surrendered to their robotic forward movement. As the visitor wanders through the dark tunnel, the darkness heightens their awareness, stretching and distorting their perception of time and space. 

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe

Outro:
In 2022: Golong Wormhole, the spaces are intentionally created to "contain" a blank slate, in which any human presence or activity would colonize the spaces and create contexts of its own. 

Team:
Client: Golong Holdings
Design: PINES ARCH
Director: Evelyn Jingjie Wong,Shuni Wu
Design Team: Evelyn Jingjie Wong, Shuni Wu, Jiawen Song, Ninghui Wang

photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe
photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe
photo_credit Breeze Image-Guozhe
Breeze Image-Guozhe
Caption
Caption

Material Used:
1. GRG: Hangzhou Haozhen Building Materials Co., LTD
2. Wall coating: Hangzhou Zhongtian Decoration Material Co., LTD
3. Epoxy floor: Hangzhou Chenyang Floor Technology Co., LTD

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News