Hill Office

Hill Office

Arquitecto
Andrew Franz Architect PLLC
Ubicación
New York, NY, USA | View Map
Año Del Proyecto
2017
Categoría
Oficinas
Eric Laignel
Hoja De Especificaciones Del Producto

ElementoMarcaProduct Name
FabricantesModular Lighting Instruments
FabricantesRulon International
FabricantesOKALUX GmbH
FabricantesBAUX
LightingVibia
FabricantesKnoll

Hoja De Especificaciones Del Producto
Fabricantes
Fabricantes
Fabricantes
por BAUX
Lighting
por Vibia
Fabricantes
por Knoll

Designs for Staying Active at Work

Andrew Franz Architect PLLC como Arquitectos

In a double-height, sunlit penthouse of a 1913 Beaux-Arts building near Manhattan’s Hudson Yards neighborhood, a former publisher’s executive suite is restored and modernized as an accessible and transparent workplace for a corporate firm.

photo_credit Eric Laignel
Eric Laignel

Designed for openness and collaboration, this new office embraces “Active Design” principles. Circulation paths intersect with different programmatic areas, encouraging movement while also generating happenstance meetings and exchanges of ideas. A new bridge connects the two sides of the historic mezzanine floor, facilitating encounters, while a wide stairway becomes a place for both planned and impromptu meetings. 

photo_credit Eric Laignel
Eric Laignel

The views and abundant daylight are celebrated and democratized; perimeter areas are activated for collective use, corner offices are eliminated, and workstations are gathered at the hearts of the space. Glazed meeting rooms clad in carved wood louvers along the perimeter diffuse strong southern sunlight while maintaining views and adding some warmth to the spaces.

photo_credit Eric Laignel
Eric Laignel

Though designed for openness and transparency, the design creates varied ways for staff to break out into more intimate areas for uninterrupted work and impromptu meetings. Programming such as a gym, yoga studio, library, and a cafeteria create a varied environment helping employees relieve stress and feel balanced.

photo_credit Eric Laignel
Eric Laignel

Rich, textured materials, a diverse mix of vintage and new furnishings, and extensive plantings engage the employees and bring a sense of human personality to the workspaces. The final solution sheds the commercial vocabulary of “corporate office space” and hierarchy in favor of the warmer, more inviting characteristics of a library or den, in an airy, open space flooded with daylight for all to enjoy.

photo_credit Eric Laignel
Eric Laignel
Featured Projects
Latest Products
News